Gevelreiniging

Een professionele gevelreiniger in Amsterdam nodig?

U laat reinigen omdat u een mooier en schoner huis wilt, waarde wil verhogen, maar ook om de leeftijd van uw gevel te verlengen. Een oude vuile en vochtig blijvende muur is namelijk eerder aan vervanging toe dan een schone droge gevel.

Er zijn een aantal methoden om gevels te reinigen:

  • 1. Reinigen onder hoge druk met koud, warm of heet water (dit laatste wordt ook wel stomen genoemd). Deze toepassing wordt ook gebruikt bij het verwijderen van schilderwerk van bakstenen. De techniek die vaak wordt gebruikt heet wervelstralen.
  • 2.Zandstralen met water (sandwashen, torbostralen). Hierbij wordt de toplaag van de steen "geschuurd", waardoor alle vervuiling verdwijnt.
  • 3.Chemisch reinigen (vaak niet meer toegestaan i.v.m. milieu-eisen). Cementsluier verwijderen door middel van een gezoutzuurde oplossing is een voorbeeld.

Na het reinigen is het een idee -of zelfs raadzaam- om het schone deel te impregneren om zo toekomstige vervuiling en vochtoverlast tegen te gaan.

U dient er wel rekening meete houden -als u alleen laat reinigen- dat uw voegwerk in goede staat dient te zijn. Het schoonmaken gebeurt onder druk en brengt alle zwakheden en de gevel aan het licht.

In een persoonlijk gesprek kunnen we u vrijblijvend adviseren welke methode het beste past.